پروژه مسکونی صفری در جنوب شرقی شیراز و یکی از قدیمی ترین قسمت های شهر واقع شده است. امروزه توجه معماران درسطح شهر بیشتر مورد توجه مناطق مرفه است و کمبود پروژه های ابتکاری در چنین مناطقی وجود دارد. وضعیت این سایت بر ساختار شهر و جنبه بصری منطقه تأثیر گذاشته است. به همین دلیل ، مرحله اولیه در مورد این پروژه تلاشی اندک برای احیای وضعیت سایت بوده است.
مطالب پیشنهادی : طراحی مجتمع تجاری بزرگ در شهر اصفهان توسط استودیوی طراحی کات(CAAT)
ایده طراحی این پروژه مسکونی مبتنی بر ایجاد یک عنصر متصل کننده و قابل اعتماد در تمام طبقات بود. این عنصر مرکزی که در پوسته داخلی آجرها قرار دارد ، طرحی از نمای دو بعدی به جسم سه بعدی را دارد. با چرخاندن و خم شدن دیوار این حلقه اصلی، بخشی از فضای داخلی به فضای تراس اختصاص داده شده و نمای ساختمان به عنوان واسط بین فضای شهری و فضای داخلی ساختمان شکل گرفته است. در نتیجه اتاق نشیمن و ناهار خوری در هر طبقه ایجاد شده است. بر این اساس ، بیشتر فضاهای داخلی و خارجی با هم ادغام شده اند که به ایجاد زوایای دید مختلف در زاویه خارجی نما کمک می کند.
پروژه مسکونی صفری
در حالی که دیوارهای اتاق این پروژه مسکونی نیز با عقب نشینی جزئی به سطح بیشتری از حریم شخصی رسیده بودند. شکل گیری نمای سه بعدی به ایجاد سلسله مراتب و تمایز بین منطقه خصوصی و عمومی واحدهای مسکونی در نمای بیرونی کمک کرده است. با توجه به محدودیت هایی که شهرداری در غیاب اشرافی در مجاورت محله با آن روبرو بود ، طراحان مجبور شدند این نما را به ارتفاع 1.7 متر برسانند. ایده آنها گرفتن حداکثر جنبه تصویری از فضای بیرونی ، ایجاد پوسته آجری متخلخلی بود که از خود نما ترکیب شده است. ایجاد این دیوارهای مشبک آجری علاوه بر نمای مستقیم نزدیک از بیرون باعث شده تا بیننده در این فضا ها دیده نشود و در همان زمان از فضا استفاده کند. قسمت زیرین این دیوار مشبک باز است و نوارهایی برای رشد پوشش گیاهی داراست.
با استفاده از نور طبیعی ، به جای نورپردازی بدون شکل ، سعی شده با ایجاد کنتراست نوری و عبور آن از ساختمان ، احساسات لطیفی در ساکنان ایجاد شود. علاوه بر این،در طول شب ، روشنایی فضای داخلی از خارج به ایجاد جذابیت و دید بصری کمک کرده است. علاوه بر اجرای شبکه های آجری ، به منظور توالی و تبدیل نور طبیعی ، در قسمت هایی از آجرهای نما ، با پیچاندن حدود 20 درجه آجر در یک قوس 180 درجه ، طراحان این پروژه مسکونی سعی در پخش نور و سایه داشته اند. به علاوه استفاده از آجرهای شیشه ای به عنوان مواد شفاف و کنترل کننده نور در نمای خطی از نور روز در فضای داخلی بسیار خلافانه بوده است.
مطالب پیشنهادی : طراحی و معماری خانه سبز توسط مهدی پناهی
پروژه مسکونی
شیراز ، ایران
معماران: معماران Ashari
مساحت: 1300.0 متر مربع
سال: 2017
عکس ها: پرهام تقیوف
تولید کنندگان: شیشه قزوین ، تامین چوب نکوئی ، پروران ، آجر شیراز
منبع : archdaily