نما ها رابط بین فضای داخلی و خارجی یک ساختمان هستند. آنها قسمت قابل رویت یک ساختمان بوده و از آن در برابر عوامل خارجی محافظت می کنند و یکی از مهمترین عوامل ایجاد محیطی راحت هستند ، زیرا دریافت و از دست دادن حرارت در نماها رخ می دهد. دقیقا مثل پوست ما، یک ارگان فراگیر در بدنمان، بهتر است این بخش ساختمان نیز که در بردانده ی تکنولوژی است ، طبیعی باشد تا قادر به سازگاری با شرایط محیطی مکانی که در آن قرار دارد، باشد.
به همین دلیل است که اصطلاح *نماهای هوشمند* به طور فزاینده ای مورد توجه قرار گرفته است. نمایی که خودش را با شرایط محیطی وفق داده و همزمان خود را متحول می کند ، میتواند نمای هوشمند در نظر گرفته شود. این عمل از طریق اجزای تشکیل دهنده ی نماها اتفاق می افتد ( اجزای منفعل یا فعال)، که برای انطباق با شرایط مختلف تنظیم می شوند و به تغییراتی که در داخل و خارج ساختمان رخ می دهد واکنش نشان می دهد. در رابطه با نماها، تمرکز اصلی روی حداکثر نورگیری طبیعی به داخل ساختمان، محافظت در برابر اشعه های مضر خورشید و در عین حال کنترل تهویه هوا و گرمای ورودی و خروجی است. این مبادلات می تواند از طریق شیشه کاری در نماها اتقاق بیافتد، که می تواند وقتی که از خاصیت انتقال نور به دلیل ولتاژ الکتریکی استفاده می شود هوشمندانه باشد، نور یا گرمای اعمال شده باعث تغییر در ظاهر شیشه ها می شود بنابراین باعث تغییر در شدت و طول موج خاصی از نور می شود.
اگر چه ممکن است بسیاری از راه حل های موجود در این مقاله علمی تخیلی به نظر برسد ، ولی در حال حاضر گزینه های متعددی برای نماهای هوشمند در بازار موجود هست، شیشه های مدرن که قابلیت انتقال نور را دارا هستند، باعث می شوند ساختمانها هوشمند تر و اکولوژیک شوند. ما در قسمت پایین به برخی از کالا های موجود در بازار اشاره می کنیم
شیشه هایی که با تغییر سطح فعالیت های اکولوژیکی ظاهر خود را تغییر می دهند.
سیج گلس نوعی شیشه ی الکتروکرومیک (نوعی پدیده ی شیمیایی است که هنگام اعمال ولتاژ رنگ یا شفافیت یک ماده را تغییر میدهد) هستند. با تغییر ولتاژ اعمال شده به وسیله ی نور روی سطح ورقه ای شیشه می توان رنگ آن را تغییر داده و در نتیجه شدت نور، اشعه ی ماورا بنفش و مادون قرمز منتقل شده از این شیشه را کنترل کرد. یعنی این نوع شیشه ی پویا به کاربران ساختمان این امکان را فراهم می کند که به طور متداول نور طبیعی و گرمای خورشیدی دریافتی را کنترل کنند، راحتی را بهبود بخشند و مصرف انرژی را به میزان قابل توجهی کاهش دهند. تغییر رنگ شیشه های دینامیک به وسیله ی یک سیستم کنترل هوشمند کنترل می شود که این سیستم های کنترلی از طریق سنسورها به شرایط نوری متفاوت به طور خودکار واکنش نشان می دهند. اما می توانید ظاهر شیشه ها را از طریق گوشی موبایل نیز کنترل کنید. لازم به ذکر است که مهمترین مزیت امکان حفظ تماس با چشم انداز بیرون از طریق شیشه است.
با این وجود پریوا-لیت یک راه حل منحصر به فرد در مدیریت فضا از طریق میزان شفافیت ( پشت نمایی و حالت زجاجی) است. پریوا-لیت یک شیشه ی پویاست که از طریق برق بدون تغییر انتقال نور از حالت نیمه شفاف به حالت کدر تغییر میکند.مزیت اصلی آن حفظ حریم خصوصی حین دسترسی به نور طبیعی است. همچنین این شیشه ها دارای قابلیت پخش پروژه های ویدیویی و عکس هستند که قابلیت تبدیل نمای ساختمان به صفحه ی نمایش بزرگ را فراهم می کند.
شیشه ای که فضای داخلی را تأمین می کند
اگلاس یک شیشه گرمایشی نامریی و یکپارچه است، که امکان راحتی بیشتر در درون ساختمان ، از هر دو جنبه ی بصری و حرارتی را فراهم می سازد. این محصول در سال ۱۹۸۶ در کشور فنلاند تولید و توسعه یافت و مقصود اصلی از تولید این محصول کشورهایی با آب و هوای سردتر بود. این محصول برای تامین گرما از شیشه های نما طراحی شده و بر دو عامل بنا شده است: جریان الکتریکی و لایه ای از اکسید های فلزی که روی یک سطح از شیشه اعمال می شود. بسته به نوع کاربرد ساختمان و ساختار شیشه های نما، علاوه بر اینکه به گرم کردن فضا کمک میکند؛ می تواند عملکردهایی نظیر جلوگیری از تراکم و حتی ذوب برف را نیز انجام دهد.
شیشه هایی با قابلیت پاکسازی خودکار
شیشه ی خود تمیز کن واقعیت دارد. در طی فرآیند تولید این شیشه یک پوشش شفاف از مواد معدنی آبدوست و فوتوکاتالیستی(در شیمی به شتاب نوری در حضور یک کاتالیزور می گویند) استفاده میشود که این شیشه را قادر می سازد تا از اشعه ی ماورای بنفش موجود در نور خورشید و باران بهره جسته و جرم و گرد و خاک انباشته شده بر روی پنجره ها را تمیز کند. قرار گرفتن در معرض تابش اشعه ی ماورا بنفش باعث تجزیه ی گرد وخاک و افزایش سطح آلی می شود و شیشه را آبدوست می سازد. باران لایه ای در شیشه ایجاد کرده و خاک و مواد آلی و مواد معدنی را از بین می برد.سود اصلی در رابطه با نمای ساختمان ها حفاظت و ابقای آنهاست وکاهش هزینه ها به نصف است هزینه هایی که شامل نیاز به تمیز کاری ، نصب داربست برای آن ، جرثقیل و تمامی عملیات خطرناکی که برای تمیز کردن نمای ساختمانهای بلند صورت می گیرد.
توجه به این نکته حایز اهمیت است که با وجود پیشرفت های تکنولوژیکی در زمینه ی نما ها ، می توان از طریق طراحی آگاهانه و با انتخاب مصالح متناسب با اقلیم و محیط زیست ، در رابطه با پایداری نماها دستاوردهای زیادی کسب کرد. ترکیبی از مصالح سنتی و مصالح هوشمند می تواند راحتی و کارایی یک ساختمان را تقویت کند.