معماری آپارتمان شماره ۱۲ ، استودیو دوازده

امروزه در تهران مردم طبقه متوسط سخت تر از پیش می توانند خانه ای برای سکونت پیدا کنند. هرچند سالانه تعداد زیادی از ساختمان های مسکونی در حال ساخت است، اما ساختار آن ها بی کیفیت است و از نظر فاکتورهای اجتماعی، فرهنگی و اقلیمی، از استراتژی های ساخت و سازشان فاصله زیادی گرفته اند.

در این میان کارفرما معتقد بود که تمامی ساکنین حق دارند که از هوای تازه، روشنایی و همچنین چشم انداز شهری بهره مند گردند. بنابراین چالش اصلی در پروژه، قرار دادن پنجره های تمامی واحدها رو به نمای جنوبی بوند. همچنین حفظ کیفیت فضایی با بهینه‌سازی فضاها و متصور شدن عملکرد برای هر فضای داخلی و پیش‌‌فرض قراردادن این سناریو سبک زندگی که ساکنان دنبال آسایش زندگی نه در خلال مصالح گران قیمت، بلکه در راستای جایی برای خوب زندگی کردن هستند، از ایده‌های اولیه طراحی بوده است.

طرح کلی

جهت دستیابی به این هدف، طراح سه نوع آپارتمان را طراحی کرد که سازگار با سایت موجود و همچنین متراژ آن ها متناسب با نیازهای بازار منطقه بود. با توجه به قوانین شهرداری تهران، خانه های در حال ساخت همجوار، باید دارای ۶۰ درصد سایت را اشغال کنند و آن را به سطوح مختلف تقسیم کنند. در این صور نمای ساختمان بدون هیچ گونه وید و پایه است و هویت حجمی خود را از داده و کاملا مسطح می شود. با تقسیم فضا به دوبخش مختلف در بافت و شکل و پنجره بندی فرو رفته در تراسهای هر ۶ طبقه، طراح کیفیت حجمی ساختمان را  ایجاد کرد و از سایه ها برای تقویت آن استفاده کرد.

کرکره های چوبی اجازه می دهند تا نور به داخل ساختمان بتابد و حریم خصوصی بصری را نیز فراهم آورد، درحالی که پرتوهای نور خورشید نیز به داخل بتابد و با این، طراح سعی کرده تا در مصرف انرژی صرفه جویی کرده و سهولت زیستگاه را برای ساکنین ایجاد کند. همچنین تراس های وسیع با نرده های شفاف در هنگام کنترل تابش تابستانی به تنظیم نور و حریم خصوصی کمک می کند. اگرچه پنجره های بزرگ، تراس را با اتاق نشیمن ادغام می کنند ، اما این مداخلات ظریف که با بالکن اتفاق می افتد ، محیط های بیرونی و داخلی را به هم متصل می کند. همچنین تراس های وسیع با نرده های شفاف به تنظیم نور و حریم خصوصی کمک می کنند و در عین حال پرتوهای تابستانی را نیز کنترل می کنند.

فضای داخلی واحدها نیز با متریالی چوب پارکت و  دیوارهای سفید رنگ تکمیل می شوند  تا فضای خاص تر و درخشان تری را به نمایش بگذارند و همچنین ارتباط خود با نمای بیرونی را نیز برجسته تر کنند.

اطلاعات پروژه

معماری: استودیو دوازده

موقعیت: ایران، تهران

معمار مسئول: نیلوفر نیکسار

تیم طراحی: سارا غفوری، نیما حبیبی، سارا انواری، شمسا مخبر

مساحت: ۱۶۰۴ متر مربع

اجرا: بهرنگ بنی آدم

طراحی سازه: بهرنگ بنی آدم

عکاس: علی دقیق

سال: ۱۳۹۳

جوایز:

_ برنده جایزه معماری میلان در بخش معماری، ساختمان و سازه، ایتالیا ۲۰۱۵

_ برگزیده نمایشگاه آجر و آینه، نمایش آثار معماران معاصر ایرانی، رم، ایتالیا ۲۰۱۵

_ برگزیده نمایشگاه موزه MAXXI در بخش “معماری معاصر ایران”، رم، ایتالیا ۲۰۱۵

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

#برچسب

مسابقات و جوایزمعماریمعماری ایران

مطالب مرتبط

رستورانی زیر دریا در نروژ

طراحی و ساخت رستوران Snøhetta در زیر دریا و جنوبی ترین نقطه خط ساحلی نروژ

ساختمان مسکونی محلات شماره 3

طراحی و ساخت پروژه ساختمانی در جنوب غربی تهران با نمای سنگی

طراحی بیمارستان ضد زلزله

طراحی و ساخت بیمارستان جدید مانتا در سواحل اکوادور توسط استودیوی PMMT Architecture

میدان زیستگاه

معماری بی نظیر میدان زیستگاه در استرالیا

یاست خانه

بازسازی یک پروژه ساختمانی در یزد توسط استودیوی معماری KA

برنده مسابقه بین المللی برای پیشنهاد پل و بلوار بوینوس آیرس میزبان نمایشگاه Expo 2023

برنده مسابقه بین المللی برای طراحی پل بوینوس آیرس که میزبان نمایشگاه Expo 2023 خواهد بود

طراحی فروشگاه

طراحی فروشگاه لوازم آرایشی مووی 120متر مربع در بلژیک

ساختمان مسکونی سعادت آباد

طراحی نمای آجری خلاقانه برای آپارتمان مسکونی در تهران

ویلاچهار برگ

طراحی جالب ویلا در ژاپن که به چهار برگ معروف است

فهرست
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x