ایجاد فضاهای دائمی برای نمایشگاه کتاب می تواند تأثیر زیادی در رویکرد جامعه به کتابخوانی داشته باشد. باغ کتاب تهران برای ایفای این نقش طراحی و ساخته شده است. باغ کتاب در منطقه سوم تهران و در مکانی به وسعت 37 هکتار در منطقه عباس آباد ، نزدیک به سایر بناهای مهم از جمله کتابخانه ملی ایران ، مجتمع آکادمی های ایران ، موزه باغ دفاع مقدس و پل طبیعت واقع شده است.
باغ کتاب یک بنای بزرگ است که شامل فضای نمایشگاهی با تمرکز بر کتاب و انواع رسانه ها ، پارک علوم کودکان ، گالری های هنری ، یک تئاتر ، سینما و سالن اجتماعات ، کافه ها و رستوران ها و سایر فضاهای باز است. این بنا با مساحت 65000 متر مربع در 3 طبقه و یک باغ بام 25000 متر مربعی ساخته و در 13 بلوک جداگانه تشکیل شده که تا حدودی مشابه هستند و از طریق مسیرهای دسترسی عمودی و افقی به هم وصل شده اند. از میان این 13 بلوک ، هشت مورد به لابی یا فضاهای دسترسی اصلی اختصاص داده شده است که در ساعات شلوغی می توانند تا پنج هزار بازدید کننده را در خود جای دهند.
مطالب پبشنهادی : طراحی جالب موزه TIRPITZ در دانمارک
لایه های سبز پوششی از سقف و لایه های گردش داخلی به همراه نمای بزرگ فناوری پیشرفته غربی سه عنصر اصلی در شکل گیری ساختمان هستند. استفاده از فضاهای سبز و حفاظت از محیط زیست نقش مهمی در برنامه جامع اراضی عباس آباد دارد. بنابراین ، در طراحی این پروژه ، سعی شده بنایی با الهام از طبیعت و مطابقت با محیط سایت ارائه شود. اجرای سقف سبز نکته اصلی در طراحی این ساختمان بود که ساختمان را با محیط پیرامون خود هماهنگ کرده است.
ساختمانی همگام با محیط زیست
در پروژه باغ کتاب ، سقف نه به عنوان یک عنصر پوشاننده بلکه به عنوان بخشی از طبیعت در نظر گرفته شده است. بام باغ که به عنوان یک پارک عمومی فرهنگی فعالیت می کند از طریق پله های بزرگ شرقی که ساختمان را به پلازا فرهنگ ، کتابخانه ملی و مجتمع آکادمی ها متصل می کند قابل دسترسی است.
فضاهای داخلی ساختمان به عنوان یک فضای بزرگ ادامه یافته طراحی شده است که به عنوان یک باغ تراس تراژیک عمل می کند . با الهام از باغ های سنتی ایرانی، فضاهای نمایشگاهی مدولار از طریق مسیر اصلی در نمای غربی با یک طول 550 متر و ارتفاع 13 متری تشکیل شده است . فضاهای داخلی ساختمان از طریق این نمای شیشه ای از باغ غربی نمایشگاه یه یک دریاچه مصنوعی 2 هکتاری مشرف است.
مطالب پبشنهادی : بازسازی کتابخانه دانشگاه سورن ، دانشگاه کارنگی ملون GBBN
در مرکز ساختمان یک مسیر عابر پیاده با نام “مسیر فرهنگ” وجود دارد. این مسیر عابر پیاده چندین ساختمان فرهنگی را در طول مسیر خود به هم متصل می کند. طراحی فضاهای ساختمان و چشم انداز آن براساس ایده فضاهای انعطاف پذیر مدولار ، شفافیت ، حرکت سیال بازدید کنندگان و ادغام با چشم انداز انجام شده است.
23 نوامبر 2017
پلازا ، معماري فرهنگي ، معماري عمومي
•
تهران، ایران
معماران: طراحی هسته [4s] معماران و طراحان شهری
مساحت: 65000.0 متر مربع
سال: 2017
عکس ها: محمد شاه حسینی ، علی دقیق
منبع : archdaily