این ساختمان یکی از آپارتمان های متعدد در تهران است که مورد استقبال طبقه متوسط و حتی جامعه مرفه قرار گرفته است. این محبوبیت اما با بی معنی بودن ناشی از لجاجت ذاتی سبک آن ، رو به کاهش است. دیوارهای شکسته ، فضاهای کوچک شده ، فرم های فله ای از سقف ها ، تزئینات بی حد و حصر ، تنوع مواد و رنگ ، بی نظمی کامل ، آشوب و کراهت از ویژگی های این سبک آشنا در بخش قابل توجهی از فضاهای زندگی ما است.
از طرف دیگر ، قرار گرفتن در محل آپارتمان ها ، نور و منظره ، سرانه قابل توجه فضاهای خدماتی و ارتباطی ، کیفیت ساخت خوب ، تاسیسات و غیره باعث شده که معماران به راحتی از این نوع آپارتمان ها غافل نشوند. سبک معماری آن ها راه حل منطقی استفاده از این ظرفیت ها و احیای این فضاها است ، همانطور که در سایر شهرهای بزرگ جهان معمول است. بازسازی مناسب و ایجاد شرایط مطلوب زندگی با توجه به وضعیت و نیاز ساکنان آنها ، یک رویکرد عملی به نظر می رسد و می توان آن را به عنوان هدف طراحی در نظر گرفت.
مطالب پیشنهادی : طراحی نمای ساختمان اداری و تجاری به نام طاها در اصفهان به 350 متر مربع مساحت
این آپارتمان یکی از این آپارتمان ها بود که در طبقه چهارم یک ساختمان یازده طبقه و با زیربنای 220 متر مربع قرار گرفته است. قرار بود این یک آپارتمان برای یک تاجر و خانواده اش باشد.آپارتمانی که برای 14 سال گذشته خانه دائمی آنها بوده است. خانواده ای که هرکدام زندگی و حرفه خود را در گوشه ای متفاوت از جهان ادامه می دهند و قرار است بعضی اوقات در آنجا جمع شوند. بنابراین کار تبدیل یک آپارتمان نئوکلاسیک به یک فضای معاصر است.
بازسازی فضای داخلی
در بازسازی فضای داخلی “نور ، فضا و نظم” الگوی معماری اولیه بود .برای دستیابی به این ایده و یک سبک زندگی جدید و مناسب ، یک نمودار ساده برای سازمان فضایی ترسیم شد. برای داشتن یک تجربه فضایی متفاوت اما روشن و خوانا ، یک سری از روابط باز در کنار یکدیگر تعریف شد.
مطالب پیشنهادی : طراحی نمای ساختمان اداری و تجاری به نام طاها در اصفهان به 350 متر مربع مساحت
از آنجایی که قرار بود این آپارتمان خانوادگی باشد نه معماری ، فضا ساده تعریف شد ، به گونه ای که حضور انسان ها تزیینات پروژه و تعلیق فضا است!
وظیفه طراحان ایجاد طرحی مدرن برای بخش داخلی آپارتمان بود. معماران سعی کردند با بازگرداندن هندسه برنامه و متناسب بودن فضا و ایجاد سیالیت مکانی زندگی خانوادگی برای تقویت تعامل آنها ، علاوه بر تقویت نورپردازی طبیعی در داخل خانه ، ضمن از بین بردن دیوارها و سقف های غیر ضروری ، عملیات را اصلاح کنند. برای رسیدن به نتیجه ، دیوارها خراب شده و طرح مجدداً پیکربندی شد تا ایده جریان بهتری داشته باشد.
این واقعیت که این آپارتمان در طبقه وسط یک ساختمان مسکونی قرار داشت ، باعث محدودیت های زیادی از جمله عناصر و نقاط ساختاری ثابت ، محدودیت در نصب و راه اندازی چراغ ها شد.با این وجود ، سعی شد با یک تغییر هنری ، مهندسی و مدیریتی هرچه ممکن در عناصر نصب ثابت مانند توالت ، تناسب به بهترین وجه ممکن ارائه شود.
بازسازی ، فضای داخلی آپارتمان
تهران، ایران
معماران: معماران روزیدا
مساحت: 220.0 متر مربع
سال: 2015
عکس ها: آرش آشورنیا
تولید کنندگان: باریسول ، دورویت ، کاله